“Titanik” na Masukinim danima

- -
0

Kragujevački Knjaževsko-srpski teatar, učestvovaće na 37. Festivalu „Masukini dani” koji se od 23. novembra do 14. decembra održava u rodnom mestu velikog pisca Velimira Živojinovića Masuke – Velikoj Plani.

Festival organizuje planjanski Centar za kulturu „Masuka” a kragujevačko pozorište na ovoj smotri nastupiće u četvrtak, 6. decembra sa predstavom „Noć u kafani Titanik” koju je po motivima pripovedaka Ive Andrića dramatizovao i režirao Nebojša Bradić.

Sem kragujevačkog Teatra na ovogodišnjim ambiciozno zamišljenim i, iako je reč o revijalnoj manifestaciji, „visoko postavljenim estetskim i umetničkim reperima”, kako ističu organizatori, nastupiće još i sledeće kuće, pozorišta i ustanove: pozorišta „Masuka” grada domaćina, „Madlenijanum”, šabačko pozorište, teatar iz Bijelog Polja, koprodukcija Bitef teatra i Hartefakt fondacije (predstava „Radnici umiru pevajući” – koja je otvorila ovogodišnji JoakimInterFest), Srpsko pozorište iz Budimpešte, koprodukcija Bitef teatra i Beogradskog dramskog pozorišta (predstava „Ja i ti”), a biće održan i čitav niz muzičko-scenskih programa.

Nema komentara

Odgovorite