„Teslin čudesan svet elektriciteta“ od sutra pred Kragujevčanima

- -
0

nikola teslaKragujevčani će počev od sutra imati priliku da pogledaju izuzetnu izložbu pod nazivom „Teslin čudesan svet elektriciteta“ Muzeja Nikole Tesle iz Beograda, koja će biti otvorena u 19 sati u Narodnom muzeju.

Izložba hronološki i tematski dokumentovano pratiti Teslino poreklo, porodicu, školovanje, Gospić, Karlovac, Grac, Prag, njegov rad u Budimpešti, Parizu, Strazburu, kao i rad u Americi, naučni doprinos po oblastima i najvažnija priznanja.

Doprinos svakoj od oblasti biće na ovoj izložbi ilustrovan referentnim materijalom, patentima, fotografijama uređaja, laboratorijama u kojima su se odvijali eksperimenti i beleškama iz Teslinih dnevnika.

Na izložbi će biti predstavljene i makete hidrocentrale na reci Nijagari, labaratorije na Long Ajlandu, laboratorije u Kolorado Springsu i maketa Tesliog aviona sa vertikalnim poletanjem. Izloženi će biti i radni modeli indukacionog motora sa rotorom u obliku jajeta sa automatikom, indukocionog motora sa rotorom u obliku diska sa automatikom i slično.

Izložba će trajati do 14. aprila.

Cena ulaznice za grupne posete iznosi 50 dinara, a za pojedinačne 100 dinara.

foto: nikolatesla.net

Nema komentara

Odgovorite