Sutra počinju Sedamnaesti pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

- -
0

DSCN2114Sedamnaesti pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije svečano će biti otvoreni sutra (19. aprila) u 18 časova na sceni Knjaževsko-srpskog teatra. Ove godine, Pozorišni susreti se organizuju pod sloganom “Razlikuj se! Odaberi pozorište”, a kao i niz prethodnih godina, za njihovu realizaciju zaduženi su Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije i Sopče.

Pored ceremonije otvaranja, publika će biti u prilici da odgleda revijalnu predstavu učenika gimnazije “Dobri Daskalov” iz Kadrovaca iz Makedonije. Ovo je drugu put da su u Pozorišne susreta uključeni učenici gimnazija iz drugih zemalja na prostoru Balkana, kao revijalni učesnici. Prošle godine, revijalno je nastupila gimnazija iz Prijedora iz Bosne i Hercegovine sa predstavom “Gospođa ministarka”.

DSCN2435

Pozorišni susreti trajaće do 28. aprila, do kada će biti izvedeno još petnaest predstava, četrnaest takmičarkih i još jedna revijalna. Sve predstave biće izvede na sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

Žiri će se na ovogodišnjim Susretima sastojati od tri člana i to: Nevene Ristić, glumice, Dunje Petrović, dramaturga i Jovane Mišković, glumice.

Ovogodišnji voditelj okruglog stola biće Vladimir Perić, profesor srpskog jezika i književnosti. Okrugli sto će se odrzavati posle večernjih predstava u sali Knjaževsko-srpskog teatra.

Cene ulaznica biće, kao i svake godine, 50 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra.

Nema komentara

Odgovorite