Specijalna projekcija filma “Kralj Petar I” u Cineplexx-u

- -
1

Film koji donosi priču o stradanju, žrtvama, herojstvu i pobedi, biće prikazan u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza na specijalnoj projekciji zakazanoj za subotu 8. decembar od 20 časova, na kojoj će se publici pokloniti i ekipa filma, predvođena rediteljem Petrom Ristovskim i glavnim akterom filma Lazarom Ristovskim. Karte za specijalnu projekciju u prodaji su na blagajni bioskopa.

Film koji u evropskim razmerama predstavlja jedan od najznačajnijih umetničkih projekata u godini obeležavanja pobede Saveznika u Prvom Svetskom ratu, biće prikazan u subotu 8. decembra od 20 časova časova u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza.

Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austrougarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Tokom mučnog povlačenja srpske vojske preko albanskih planina, kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka.

Sjajnu glumačku ekipu čine Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Aleksandar Vučković, Ljubiša Savanović, Svetozar Cvetković, Marko Baćović i Ivan Marković. Režiju ovog istorijskog spektakla potpisuje Petar Ristovski.

Ulaznice za specijalnu projekciju filma su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Kragujevac Plaza.

1 komentar

  1. Pa ovde ste napravili ogroman propust, moram Vam reci. Taj Marinko, cilju majku upoznaje Kralj, je zapravo momak koji se zove Milan Kolak. Decko iz Kragujevca iz Belosevca. Godinama je glumio i u Kragujevcu, tek je posle srednje otisao jer je upisao glumi u Novom Sadu. Tako da imajuci u vidu da je ovo portal ritam grada i da pisete o stvarima vezanim za nas grad, trebalo je malo bolje da istrazite i da ne propustite tako nesto. Pritom igra jednu od glavnih uloga, a svaka čast svim glumcima koje ste naveli, znam samo za Ristovskog i njegovu suprugu. Nadam se da cete to ispraviti u nekom narednom tekstu. Pozdrav

Odgovorite