Realizacija „Murala mladosti “

- -
0

Omladina JAZAS-a Kragujevac uz podršku partnera na lokalnom nivou Kancelarije za mlade Kragujevac, AIESEC Serbia, Udruženja za društveni razvoj mladih „Interaktiv“ i Prve tehničke škole sprovodi projekat „Mural mladosti“, na zidu Prve tehničke škole, u subotu od 10 časova. Crtež je odabran na konkursu i delo je Luke Radovanovića.

Cilj projekta je da podstakne prvi kontakt mladih i omladinskih organizacija  (KZM i omladinske organizacije) kako bi se povećala mobilnost mladih u Kragujevcu i okolini. Iako KZM i omladinski sektor imaju redovan sadržaj, mladi ne nalaze put do njih. Na ovaj način objekat će biti uređen i atraktivan za mlade, privući će veći broj aktivista u organizacije koje koriste KZM prostorije. Kroz promociju i veče društvenih igara ćemo takođe privući mlade korisnike.

Ovaj projekat sporovodi resurs centar udruženje građana za socijalni razvoj Sunce u okviru programa „Mladi su zakon“ – Šumadijski i Pomoravski okrug, a finansira Ministarstvo omladine i sporta.

Organizatori pozivaju mlade da se uključe u akciju. Volonteri će pomagati u izradi murala, kao i promociji i informisanju zainteresovanih prolaznika. Imaće priliku da čuju zašto je važan Mural mladosti za mlade, kao i šta to organizacije rade na lokalnom nivou.

Nema komentara

Odgovorite