Raspisan konkurs Salona antiratne karikature

- -
0

grb kragujevacGrad Kragujevac raspisao je Međunarodni konkurs XVII Salona antiratne karikature “Kragujevac 2013“ i uputio poziv za učešće karikaturistima i likovnim stvaraocima iz celog sveta da svoje radove na antiratnu i temu razumevanja i solidarnosti među ljudima i narodima pošalju najkasnije do 13. septembra.

 

Ukupan fond nagrada iznosi 7050 evra, a ovogodišnji žiri će činiti pobednici ranijih Salona Jugoslav Vlahović, Toša Borković i Špiro Radulović, poznati karikaturista i direktor jednog od najvećih svetskih festivala karikature Antonio Antuneš iz Lisabona i Miodrag Stojilović, direktor Salona antiratne karikature.

 

– Međunarodni salon antiratne karikature je najatraktivnija manifestacija i najpopularniji kulturni program grada Kragujevca od globalnog značaja. Gotovo da nema kontinenta na kome salon nije gostovao a poruka mira i tolerancije, uzajamnog razumevanaja i povezivanja ljudi koji on širi, iz godine u godinu, ne samo da dobija sve veci broj posetilaca, nego se uvećava i broj jezika, naroda i zemalja u kojima se registruje salon i o njemu govori. Mi čak imamo u potvrdu da je kragujevacki Salon jedan od top deset programa posvecenih karikaturi kao mediju novinarskom izražavanja – istakao je Saša Milenić, predsednik Skupštine grada i član Saveta Međunarodnog salona antiratne karikature.

Nema komentara

Odgovorite