„Protini dani” u Čumiću

- -
0

protini daniManifestacija „Protini dani” održava se u Domu kulture u Čumiću počev od danas, pa do 25. maja.

Manifestaciju po drugi put organizuju mesna kancelarija, „Kragujevac“, Osnovna škola „Prota Stevan Popović“ iz Čumića, Udruženje voćara, Grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija, koja će tokom manifestacije na štandu predstaviti turističku ponudu Kragujevca, kao i raznovrsne suvenire.

Školski kviz „Protine pitalice“, sajam cveća, voća i starih zanata, izložba fotografija sa seoskim motivima, kao i smotra crkvenih  horova, samo su neki od događaja koji će biti organizovani tokom ova tri dana, a Udruženja voćara „Šumadija voće“ iz Čumića, proslaviće 10 godina uspešnog rada.

Svečano otvaranje manifestacije „Protini dani“  je danas u 10 sati, a odmah posle toga, biće otvorena izložba fotografija sa seoskim motivima, fotografa Zorana Petrovića, zaposlenog u GTO „Kragujevac“. Školski kviz „Protine pitalice“, počinje u 10.30 sati. Petak 24. maj, posvećen je Danu škole „Prota Stevan Popović“, a proslava će početi Liturgijom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u 9 sati. Izložba cveća, voća i starih zanata biće otvorena u 10 sati, a u 11 sati će biti održana centralna priredba povodom Dana škole, posle koje sledi koktel u školskim prostorijama. U subotu 25. maja, biće održana manifestacija „Dani cveća“.

Foto: GTO/Zoran Petrović

Nema komentara

Odgovorite