Promocija „Prodajnog ciklusa“

- -
3

prodajni ciklus

U utorak od 18 sati, u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“, biće promovisan prvi srpski operativni priručnik za prodaju „Prodajni ciklus“, Nikole Lazovića.

Autor je razradio sedam koraka prodajnog ciklusa, vremena između inicijalnog kontakta sa klijentom – do postprodaje. Poznavanje tog procesa omogućava jasno definisan redosled postupaka i podrazumeva neprekidnu analizu u cilju unapređenja odn. predvidivosti uspeha. Ovo je prvi priručnik na našem tržištu koji se analitički i praktično bavi temom prodaje, a objavljen je u oktobru ove godine.

Ova knjiga je osmišljena kao radni dokument, operativni svakodnevni priručnik čijim popunjavanjem i svakodnevnim korišćenjem prodavci (agenti, menadžeri i vlasnici firmi) dobijaju scenario (playbook) za prodaju svojih proizvoda i/ili usluga i unapređenje svoje prodajne komunikacije. 

Za razliku od drugih knjiga u prodaji koje se bave samo prodajnim razgovorom ili nekim još užim delom procesa prodaje, ova knjiga obuhvata celokupan proces rada. Sa procesima planiranja, prospektinga – traženja klijenata i pripreme obradio sam predprodajne aktivnosti, za mene najvažniji deo. Prodajni razgovor prikazan je u delu sastanak, prezentacioni ciklus i zatvaranje sa puno praktičnih dokazanih primera. Postprodajne aktivnosti opisane su u poglavlju follow up – servis klijenata na jedinstven i inovativan način. 

U poglavljima, svaki podnaslov predstavlja deo praktičnog rada prodavca, tabele i definicije služe za svakodnevno čitanje i analizu. Mape uma slikovito prikazuju procese opisane u knjizi i daju Vam mogućnost vizuelnog doživljaja. Popunjavanjem svake prazne linije i polja u tabeli Vi sami pišete svoju knjigu, svoj Prodajni ciklus.

3 Komentara

  1. Ispravite ovo ,,prvi priručnik,, … svako koga interesuje ova tema dobro zna da postoje desetine takvih knjiga i priručnika …

  2. Prvi srpski operativni prirucnik za profesionalnu prodaju…napisan iz prakse na srpskom trzistu, ako nekome treba dodatno objasnjenje neka mi se javi na mojim profilima…Nikola Lazovic

Odgovorite