Projekat „21st century grunge“ u Kragujevcu

- -
0

SS&PKragujevac će, pored Beograda i Mačvanske Mitrovice, biti jedan od domaćina projekta „21st century grunge“ koji počinje 11. aprila.

Koncert je u našem gradu zakazan je za 12. apil u Domu omladine Kragujevac.

Pored pomenutih gradova, u planu je organizovanje niza koncerata i žurki, sa ciljem promocije grandž bendova iz zemlje i regiona.

Projekat „21st century grunge“ osmislio je bend „Sharks, Snakes & Planes“ kako bi pokrenuo postgrandž scenu u Srbiji i regionu. Na prva tri koncerta u okviru ovog projekta nastupiće domaći bend „Sharks, Snakes & Planes“ i  italijanski grandž bend „V-Device“.

„V-Device“ osnovan je 2009. godine u Napulju, a inspiracija za naziv benda je rad savremnog američkog umetnika Brusa Naumana. Konceptualno “V” predstavlja mnogo tema, ali najvise od svega ovo slovo simboliše slobodu, zato što formom podseća na pticu koja leti. Bend su osnovali David Verde i Gaj Konstanco nakon prethodnog iskustva u italijanskom bendu „Primaluce“. Klavijature svira Fabius Šiva, koji je privukao njihovu pažnju svojim introspektivnim, orijentalno-orijentisanim karakterom. Za bubnjevima je Rosario „Fanatik“ Vitielo, koji čini ovaj bend potpunim. Prvi album „Calling Europe“ objavili su pre godinu dana u saradnji sa studijima „Vipchoyo i Love&Craft“.
„Sharks, Snakes & Planes“ nastao je početkom 2011. godine u staroj beogradskoj industrijskoj zoni. Tematika kojom bavi je svakodnevica, odnosno život, praćena tvrdim zvukom gitara, tribalnim bubnjem i upotrebom srpskog, engleskog i španskog jezika. Bend trenutno radi na svom prvom studijskom izdanju koje bi trebalo da se pojavi u prodaji sredinom aprila. Poslednjih godinu i po dana „SS&P“ je bio vrlo aktivan i svirao na svim značajnijim festivalima u zemlji i regionu. Dospeo je i na „Jelen Top 10“ listu sa hitom „Crni Gnoj“.
Kao jedan od organizatora ovog projekta je i koncertna agencija „Papi Chulo“ koja postoji godinu i po dana, tokom kojih je organizovala preko sto koncerata u zemlji i regionu za neke od najpopularnijih i najuticajnijih, alternativnih domaćih bendova, kao što su: „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Eyesburn“, „Negative“, „ZAA“, „Sevdah Baby“, „Sharks“, „Snakes and Planes“.
Ulaznice možeten nabaviti u Domu omladine na dan događaja, po ceni od 100 dinara.

Nema komentara

Odgovorite