Prezentacija o najznačajnijim kulturni spomenicima Italije

- -
0

kult. spomenici italije“Najznačajniji kulturni spomenici Italije” naziv je prezentacije koja će biti upriličena sutra u Art kafe galeriji SKC-a od 18 sati, u okviru obeležavanja manifestacije Dani italijanske kulture u Kragujevcu.
Prezentaciju o najznačajnijim predstavnicima italijanske srednjovekovne književnosti i najznačajnijim kulturnim spomenicima Italije priredile su studentkinje Odseka za filologiju FILUM-, Jovana Ilić i Jelena Jeremić.
Italija zauzima prvo mesto na listi Uneskove svetske baštine, sa 47 lokaliteta izuzetnog istorijskog, umetničkog i kulturnog značaja. Na listi se nalaze i istorijski centri Firence, Rima i Napulja, i gradovi Verona i Venecija. Upravo ovi gradovi biće predstavljeni tokom multimedijalne prezentacije koja će biti svojevrstan put kroz vreme od svedočanstva antičkog Rima do arapskog prisustva u južnoj Italiji, od vizantijskog uticaja do harmonije Renesanse, od raznih dominacija do novije istorije.
Prezentacija će biti podeljena u dva dela, sa muzičkim intermecom na kojem će nastupiti Tamara Repanović (vokal) i Aleksandar Srbu ( gitara), sa Odseka za filologiju Filološkog-umetničkog fakulteta.

Nema komentara

Odgovorite