Premijera u Knjaževsko-srpskom teatru – Moje bivše, moji bivši

- -
0

Druga premijera ove sezone u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru biće izvedena u utorak, 6. novembra na Velikoj sceni „Joakim Vujić“. Reč je o komadu engleskog autora D. C. Džeksona „Moje bivše, moji bivši“ (u originalu „Moja romantična komedija“) koji je režirala Slađana Kilibarda.

U predstavi igraju kragujevački glumci Miloš Krstović (Toma), Isidora Rajković (Ejmi), Katarina Mitrović (Saša) i Dušan Stanikić (Kalvin), kao i njihova mlada koleginica „gostujuća“ glumica iz Beograda Nađa Maršićević koja tumači lik Alison.

Komad je preveo naš poznati prevodilac Đorđe Krivokapič, a na spisku saradnika rediteljke Kilibarde nalaze se još Milivoje Štulović (scenografija), kostimograf Jelena Ignjatović i stručnjak za scenski pokret Nebojša Gromilić. Izbor muzike uradio je Dragoslav Tanasković.

Kragujevačka publika imala je nedavno prilike da se upozna sa rediteljskim radom Slađane Kilibarde, prvo na „Joakimovim danima“ kada je izvedena njena predstava „Pišonja i Žuga“ i na nedavno završenom 7. JoakimInterFestu „Ne moš pobeć od nedelje“, obe u izvođenju glumačkog ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Početak premijere je u 20 sati a prva repriza komada „Moje bivše, moji bivši“ je na repertoaru u subotu, 10. novembra.

Nema komentara

Odgovorite