Predstavljanje zbirke priča “Kako sam ubio ljubav”

- -
0

kako-sam-ubio-ljubav„Kako sam ubio ljubav“, Trablmejkerova zbrika kratkih priča, biće predstavljena sutra od 19 sati u Art kafe galeriji SKC-a. Reč je o 51 priči  49 autora.

Za ljubav je potrebno vreme. Dani i meseci da do nje dođe. I strpljenje. Danima i mesecima da se ona očuva. Samo sekunda nepažnje je dovoljna da se ubije. A kad umre, pišu se priče o tome. Priče su ljubavne, šaljive, životne, surove, naučno fantastične, tužne, dovitljive, intrigantne, originalne.

Neki od nas sanjaju kako će se osloboditi nesrećne ljubavi, neki od nas to i čine – beže, rasterećuju se, oslobađaju. Nekom je dovoljno da mašta, sanja i kroz san pobegne, zaboravi, drugome su potrebna prava krila koja samo sloboda može da dâ. Ali, svakome od nas je potreban podstrek, glas, šapat – da hodimo pravim putem, da se borimo za prave stvari, pravu ljubav. Sa tim ciljem pokrenut je konkurs „Kako sam ubio ljubav“. Želeli smo rečju, slikom – koju svaka reč crta – da skrenemo pažnju na jedan od najvećih i najozbiljnijih problema koji nas muče – nesrećnu ljubav. – iz predgovora Tamare Lujak

Nema komentara

Odgovorite