Predstavljanje knjige priča „Taština praznine“, Vladimira Radovanovića

- -
0

Večeras od 20 časova, u Kontakt galeriji SKC-a, biće predstavljena knjiga priča „Taština praznine“, Vladimira Radovanovića.

Vladimir je ovom knjigom priča postavio granicu. Napravio je iskorak u odnosu na dve prethodne knjige u oblasti profilisanja aktera svojih priča. Približio ih je čitaocu tako da u ekspresiji, u emocionalnim stanjima glavnih junaka, čija je lepeza vrlo široka, svaki čitalac može da nađe bar delić nečega što mu je blisko, da prepozna sebe kakav je ponekad bio ili kako se ponekad osećao.(iz Predgovora Olivera Jankovića)

Najveća emocija koju sam ja osetila je u stvari ogorčenost nepravdama i nesrećama u životu sveta oko nas, i mislimo da on pokušava da nas pokrene da vidimo sve to… Sanjar koji se krije iza izgubljenih snova, promašenih života, neostvarenih ljubavi… Jer želi da ispravi sve te nepravde i nesreće i zato nam skreće pažnju da one postoje, i da ne smemo biti ravnodušni. (iz recenzije Zorice Zoje Mladenović)

Autor  je rođen 1964. godine u Čačku. Do sada je napisao jedan dramski tekst (Uspavanka, 1992. godine) i dve knjige priča (Nedovršeno, 2016. i Ples žene Leptira 2018. godine).

Nema komentara

Odgovorite