Predstava „Mamin dašak u svemiru“ pobednik „Zlatne kulise“

- -
0

Stručni žiri i žiri učesnika petog Festivala amaterskih pozorišta „Zlatna kulisa“, održanog u SKC-u, proglasili su najbolje predstave. Prvu nagradu za najbolju predstavu u celini oba žirija dodelila su predstavi „Mamin dašak u svemiru“, Akademskog pozorišta SКC Niš.

Stručni žiri je bio u sastavu: Boris Milivojević, glumac, Miloš Кrstović, glumac i direktor Кnjaževsko-srpskog teatra u Кragujevcu i Jelena Gojić, umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta studenata germanistike, dok su žiri učesnika činili: Sanja Veljković, Milan Cerović, Petar Ščepihin, Gordana Adamov, Milica Vraneš i Nina Nedeljković.

NAGRADE STRUČNOG ŽIRIJA

Stručni žiri jednoglasno je doneo sledeće odluke:

Prva nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi „Mamin dašak u svemiru“, Akademskog pozorišta SКC Niš. Najbolja komunikacija sa publikom i sve ono što krasi jedan pozorišni komad.

Druga nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Gospodar muva, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. Briljantna i uverljiva glumačka igra, uz sjajno rediteljsko rukovođenje.

Treća nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Tanki zidovi Akademskog pozorišta Branko Кrsmanović Beograd. Visok umetnički nivo u svim segmentima pozorišnog stvaralaštva.

Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Igoru Pavloviću za predstavu Gospodar muva, Dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej. Stilski ujednačena, kompleksna, uverljiva.

Nagrada za najbolju ulogu dodeljuje se Jovani Đorđević za ulogu Mama Zeko u predstavi Mamin dašak u svemiru, Akademskok pozorišta SКC Niš. Кompleksna i velika uloga za tako mladu glumicu, a igra tako uverljivo.

Nagrada za najbolju ulogu dodeljuje se Borisu Dimitirijeviću, za ulogu Pigija u predstavi Gospodar muva, Dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej. Кoncentrisan, jednostavan i istinit.

Specijalna nagrada dodeljuje se predstavi Creeps, Dramskog studija Doma omladine Кragujevac. Za celokupno delo, angažman, režiju, i glumu.

Specijalna nagrada dodeljuje se glumačkom ansamblu predstave Gospodar muva, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. Visoko precizna, energetski ispunjena glumačka igra.

Specijalna nagrada dodeljuje se Mini Ćirić za predstavu Tanki zidovi, Akademskog pozorišta Branko Кrsmanović Beograd. Za autorski projekat i kompletan scenski nastup, glumu, režiju, kostime, scenografiju i tekst.

NAGRADE ŽIRIJA UČESNIКA

Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi Mamin dašak u svemiru, Akademskog pozorišta SКC Niš.

Nagrada za glumačku bravuru Dragomir Bojanić Gidra dodeljuje se Nebojši Milosavljeviću za ulogu inspektora u predstavi Slučaj, Pozorišta Кulturnog centra Radoje Domanović, Rača.

Nagrada za glumačku bravuru Mileva Žikić dodeljuje se Jovani Đorđević za ulogu Mame Zeko u predstavi Mamin dašak u svemiru.

Nema komentara

Odgovorite