Predstava “Do gole kože” otvara pozorišnu sezonu

- -
0

Prva premijera ove sezone u Knjaževsko-srpskom teatru biće izvedena u petak, 21. septembra od 20 sati na Velikoj sceni „Joakim Vujić”. Reč je o komadu „Do gole kože”, rađenom po istoimenom filmskom hitu i originalnoj priči autorskog tandema Stivena Sinklera i Entonija Mekartena, koju je za scenu Knjaževsko-srpskog teatra adaptirao i režirao reditelj Pjer Valter Polic.

Kragujevački teatar već je ranije sarađivao sa Policem u predstavi „Romeo i Julija”, a on je, takođe kao reditelj ostvario i saradnju sa kragujevačkim Pozorištem za decu u kojem je režirao predstavu „Šeherezada”. Reditelj Polic, takođe je i autor scenografije za predstavu.

Komad „Do gole kože” prevela je kragujevačka germanistkinja Marina Petrović Jilih. Saradnički tim reditelja Pjer Valtera Polica na ovom projektu sačinjavali su: koreograf Jovana Todorović, kostimograf Jelena Janjatović, asistent scenografije Saša Đorđević, slikar Milivoje Štulović i kompozitor Dragoslav Tanasković.

U predstavi „Do gole kože” igraju glumci članovi dramskog ansambla kragujevačkog teatra: Nikola Milojević (Trta), Aleksandar Milojević (Meče), Vladan Živković (Rajko), Ivan Vidosavljević (Željko), Čedomir Štajn(Ljuba), Zdravko Maletić (Velja) i Bratislav Slavković Keša i Nenad Vulević kao učesnici audicije.

Prva repriza zakazana je za subotu 22. septembra.

Nema komentara

Odgovorite