Povelja za knjigu 2013. „Kragujevačkom leksikonu“

- -
0

poveljaSinoć je u galerijskom prostoru Narodne biblioteke „Vuk Karadžić otvorena četvorodnevna manifestacija posvećena izdavaštvu u Kragujevcu u 2013. godini.

Čast da besedom otvori „Kragujevačke dane knjige“ pripala je književniku Vidosavu Stevanoviću, a potom je odlomak monodrame „Dvojnik“ izveo kragujevački glumac Saša Pilipović.

Gordana Vučković, rukovodilac Zavičajnog odeljenja, dala je pregled zavičajne produkcije u prošloj godini i obrazložila efekte i značaj dobre saradnje autora, izdavača i urednika sa Zavičajnim odeljenjem Biblioteke.

Predsednik žirija, Tomislav Kenjić, bibliotekar , pročitao je obrazloženje stručnih i sadržinskih referenci koje su Kragujevački leksikon (izd. Službenog glasnika i Grada Kragujevca) izdvojili kao kragujevačku knjigu 2013. godine. Plaketu za nagrađenu knjigu uručio je direktor Biblioteke Mirko Demić, uredniku Leksikona Borivoju Radiću.

Program se nastavlja danas od 18 časova, razgovorima sa izdavačkim kućama, a sat vremena kasnije biće otvorena izložba „Kroz stari Kragujevac“, na kojoj će se kroz prezentaciju starih fotografija publici dočarati lepote nekadašnjeg Kragujevca.

Nema komentara

Odgovorite