Poptisan protokol o saradnji KST i Narodnog pozorišta Priština

- -
0

Izvođenjem predstave „Razvojni put Bore Šnajdera“ Narodnog pozorišta iz Prištine pred kragujevačkom publikom večeras će, simbolično, biti označeno intenziviranje saradnje dva teatra.

Prethodno su protokol o budućem zajedničkom nastupu na kulturnoj sceni potpisali u Knjaževsko srpskom teatru direktori oba pozorišta, obavezujući se na intenziviranje međusobne saradnje.

Predstava Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici biće izvedena u Knjaževsko srpskom teatru od 20 sati.

Drama „Razvojni put Bore Šnajdera”, Aleksandra Popovića, proglašena je polovinom devedesetih od kritike za najbolju srpsku dramu druge polovine 20. veka. U njoj pisac prati nekoliko relacija, od kojih su najvažnije socijalistički društveni milje, gde se uspinju nesposobni i za poslove nepripremljeni karijeristi, ocrtani sukob društvenog i privatnog posla, kao i susret malog, anonimnog čoveka sa ideologijom i njenim jezikom i zakonima.

U ovoj drami igraju Igor Damnjanović, Dejan Cicmilović, Aleksandar Mihailović, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Milan Vasić, Anika Grujić, Ivana Kovačević i Aleksandra Cucić. Režiju potpisuje Slobodan Skerlić.

Nema komentara

Odgovorite