Popečitelji sutra u Domu omladine

- -
0

U okviru manifestacije „Noć pozorišta“ sutra od 22 sata, u Domu omladine, biće održan koncert grupe „Popečitelji“.

Grupu „Popečitelji“ osnovala su braća Furunović, Saša (gitara) i Goran (bas), sa bubnjarem Radetom Vulićem, početkom 1999. godine u Prištini. Po završetku bombardovanja, Popečtelji se sele u Kragujevac i Kraljevo, nastavljajući dalje sa istraživanjem i negovanjem svog originalnog funk/folk/punk stila.

Posle mnogobrojnih kocerata, kako u Srbiji, tako i inostranstvu (Italija, Francuska, Poljska, Austrija) grupa ubrzo postaje andergraund atrakcija, a 2003. godine dolazi do saradnje sa producentom Kojom (Disciplin A Kitschme), koja je rezultirala snimanjem prvog albuma Ko radi? (2004.), u studiju „Music Factory“ u Beogradu.

Nastup ispred Maceo Parkera, legendarnog Džejms Braunovog saksofoniste, 2003. godine, naišao je na ovacije kod publike, kao i samih članova Maceovog benda, a dve godine kasnije nastupali su kao podrška kanadskog progresiv pank-rok benda NoMeansNo.

Saradnja sa Kojom nastavljena je i na snimanju albuma Horizonti, 2008. godine u Kragujevcu, a tri godine kasnije „Popečitelji“ su izbacili singl Društvo, na kojem se nalaze dve numere, „Loše društvo i „Novo društvo“.

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti sutra, u Domu omladine.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite