Počinju Sedamnaesti pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

- -
1

DSCN2495Već sedamnaest godina za redom, učeničke organizacije Sopče i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije, u saradnji sa upravom škole, tradicionalno organizuju Pozorišne susrete učenika gimnazija Srbije. Svake godine Pozorišni susreti okupe gimanazjalce iz većine gradova Srbije, pa i šire, u našem gradu, gde se oni takmiče u glumačkim veštinama, ali i nezaboravno druže, upoznajući lepote našeg grada.

Ovogodišnji, Sedamnaesti požorišni susreti učenika gimnazija Srbije, će biti održani u Kragujevcu, u periodu od 19. do 28. aprila, pod sloganom “Razlikuj se! Odaberi pozorište”. Na sceni Knjaževsko-srpskog teatra biće izvedeno četrnaest takmičarskih i jedna revijalna predstava.DSCN2132

Svečano otvaranje Sedamnaestih požorišnih susreta učenika gimnazija Srbije biće održano u petak, 19. aprila, u 18 časova, a svečano zatvaranje u nedelju, 28. aprila u 16 časova.

Žiri će se na ovogodišnjim Susretima sastojati od tri člana i to: Nevene Ristić, glumice, Dunje Petrović, dramaturga i Jovane Mišković, glumice.

DSCN2114

Ovogodišnji voditelj okruglog stola biće Vladimir Perić, profesor srpskog jezika i književnosti. Okrugli sto će se odrzavati posle večernjih predstava u sali Knjaževsko-srpskog teatra.

Cene ulaznica biće, kao i svake godine, 50 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra.

1 komentar

Odgovorite