Počinje koncertna sezona Convivium Musicum ’19

- -
0

 

Koncertna sezona Convivium Musicum ’19 počinje sutra od 20 časova, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, nastupom ansambla Convivium Musicum koga čine Jovana Radovanović (klavir), Žoao Paiva (klarinet) i Filip Tomić (violončelo).

Na programu su dela L. v. Betovena i A. Pjacole.

Ideja da početak nove Koncertne sezone obeleži nastup ansambla koji se specijalno okuplja za tu priliku i koji za svega nekoliko dana zajedničkih proba spremi celovečernji program, proistekla je iz želje da se publici predstavi nov pristup stvaranju muzike koji nadograđuje dosadašnje izvođačke aktivnosti. Do sada smo imali prilike da ovu vrstu sastava čujemo u okviru Festivala Convivum Musicum na kome su nastupali najrazličitiji ansambli.

U okviru koncertne sezone Convivium Musicum ’19 imaćemo prilike da čujemo osam koncerata, sa raznovrsnim programom i različitim sastavima. Od „starih klasika“ do savremene muzike u izvođenju solista, malih i velikih ansambala. Koncerti se održavaju uz podršku Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „Dr Miloje Milojević”, Muzičkog centra Kragujevac i drugih.

Ulaz na koncerte je slobodan.

Nema komentara

Odgovorite