Počeo VI festival “Convivium Musicum”

- -
0

Šesti Internacionalni festival kamerne muzike “Convivium Musicum” delima čuvenih kompozitora Štrausa i Dvoržaka otvorio je klavirski kvartet “Animato” iz Novog Sada. U Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u poznatim melodijama i izvođenju mladih umetnica, publika je uživala nešto više od sat vremena.

Festival kamerne muzike organizuje Udruženje građana “Convivium Musicum” uz podršku grada Kragujevca. Tokom četiri festivalske večeri od 20 sati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije nastupaće mladi umetnici iz Poljske, Ukrajine i Srbije i u različtim formama, od dua do kvinteta, za kragujevačku publiku izvodiće dela vrhunskih kompozitora.

Festivalski ansambl “Convivium Musicum” sa pet vrsnih muzičara iz Poljske, Ukrajine i Srbije nastupaće druge, treće i četvrte večeri festivala i to u formi duo violončela i duo violina-violončelo, zatim gudačkog tria i gudačkog kvarteta, a poslednje večeri u formi gudačkog kvinteta.

Pored čuvenih i često izvođenih dela svetskih kompozitora, ansambli će izvoditi ona koja se izvode na svetskim scenama, ali se retko mogu uživo čuti na ovim prostorima.

Festival se zatvara u petak, 13. septembra.

Nema komentara

Odgovorite