„Orthodox Celts“ u Kragujevcu obeležava 20 godina albuma „Green Roses“

- -
0

Na turneji povodom 20 godina od legendarnog albuma Green Roses, grupa Orthodox Celts stiže u Kragujevac, u subotu od 22 sata, u prostor „Čaurnice“.

Počeci ovog benda vezani su za Srbiju i Beograd ranih devedesetih godina. Prvi su bend koji je na prostorima centralne i istočne Evrope propagirao i promovisao irski folk zvuk, u maniru legendarnih Dublinersa i Poguesa koji su im bili i ostali muzički uzori.

Kroz prvih nekoliko godina rada postava se menjala i nadograđivala da bi cela priča konačno kulminirala 1999. godine sada već legendarnim albumom „Green Roses“, jеdnim od ključnih albuma njihovog muzičkog i kreativnog uzleta, albumom na kojem su dostigli potpunu zrelost i koji je doneo savršen balans između njihovog autorskog rada i obrada Irskih tradicionala.

Album je i dalje aktuelan, 20 godina kasnije, i predstavlja kostur njihovih živih nastupa, a sa albuma je skinuto čak šest singlova.

U novembru 2019, bend polazi na turneju kojom će obeležiti ovaj lepi jubilej i na kojoj će svirati album „Green Roses“ u celosti, uz naravno izbor najvećih hitova iz njihove sada već skoro 30-godišnje karijere.

Karte su u prodaji u Domu omladine, Pozorištu za decu i Music store-u, po ceni od 700 dinara, dok će na ulazu koštati 900.

Nema komentara

Odgovorite