Obeležen Dan Teatra

- -
0

z54oj3rz copy

Povodom Dana Knjaževsko-srpskog tatra, 15. februara, sinoć je premijerno izvedena predstava „Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova, u režiji Jovana Grujića.

Nakon premijere, svečano su uručena pozorišna priznanja povodom. Knjaževsko-srpski teatar dodelio je Statuetu Joakim Vujić za 2017. godinu glumici Renati Ulmanski koju je vest o nagradi zatekla na drugom komntinentu, pa će joj ovo priznanje biti naknadno uručeno.

Inače, Statueta se uručuje svake godine, od 1985. kada je ovo priznanje ustanovljeno, na Dan teatra, laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti.

Prsten sa likom Joakima Vujića koji se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciju njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu, pripao je glumici Marini Stojanović.

Godišnje nagrade Teatra pripale su Miodragu Pejkoviću za ulogu Kir Janje u istoimenoj predstavi  Jovana Sterije Popovića, u režiji Dragana Varagića, Ani Todorović za ulogu Hermije u predstavi San letnje noći Vilijama Šekspira, u režiji Pjer Valter Polica, kao i Radi Jovanović, inspicijentu.

Pred početak premijere, u Galeriji Joakim otvorena je izložba slika i scenografija Milivoja Štulovića.

Prva repriza predstave „Ujka Vanja“ na programu je sutra, od 20 časova.

Nema komentara

Odgovorite