Šesta kragujevačka “Noć muzeja”

- -
0

noć muzejaU „Noći muzeja“ 2013. godine, Kragujevac će se u subotu 18. maja, od 18 do 2 sata posle ponoći predstaviti sa 37 programa na 26 lokacija u okviru 7 prostornih celina.

Ovogodišnja “Noć muzeja” jubilarna je na nacionalnom nivou, biće održana deseti put, a na nivou našeg grada biće upriličena šesti put. „Noć muzeja“ Srbija je zvanično treća po poseti u Evropi, posle Francuske i Rusije.

Organizator kragujevačke Noći muzeja je NVO MillenniuM iz Kragujevca, u partnerstvu sa umetničko-produkcijskom grupom „Noć Muzeja“ iz Beograda i kragujevačkim kulturnim subjektima iz sva tri sektora.

Podrška Grada Kragujevca ove godine je izostala, dok drugi, tradicionalni donator – Ministarstvo kulture, još nije objavilo zvanične rezultate konkursa. I pored toga, zahvaljujući entuzijazmu organizatora i programskih partnera, odlučeno je da se  ipak nastavi sa jednom od najprihvaćenijih promocija Grada Kragujevca na nacionalnom nivou.

Ulaz u sve navedene izložbene prostore u kragujevačkoj “Noći muzeja” 2013. je besplatan, osim pratećeg programa Doma Omladine – koncerta grupe Block Out u bašti Doma.

U narednim danima čitaoci portala Ritam Grada biće u prilici da se detaljno upoznaju sa bogatim programom manifestacije “Noć muzeja”.

 

 

Nema komentara

Odgovorite