Nezaboravan koncert „Riblje čorbe“ u Kragujevcu (FOTO/VIDEO)

- -
3

Jedan od najboljih srpskih rok sastava, „Riblja čorba“, održao je sinoć nezaboravan koncert povodom 40 godina postojanja, u prepunoj hali „Park“ u Kragujevcu, u organizaciji „Šumadija festa“.

Uvertiru su napravili Orvel 69 i kragujevački bend Epilog, koji su lepo zagrejali oko 3.000 posetilaca za glavni događaj.

A onda je na scenu stupila „Riblja čorba“ i Kragujevčanima priredila spektakularan koncert. Ređali su se neki od najvećih hitova, kao što su „Kad hodaš“, „Kad sam bio mlad“, „Poslednja pesma o tebi“, „Rekla je“, „Ostani đubre do kraja“, a za kraj su sa publikom otpevali „Lutku sa naslovne strane“. Atmosfera je bila prava slavljenička, ređali su se samo hitovi, a sredinom koncerta članovi benda su simbolično duvali svećice na torti sa brojem 40.

Na kraju su svi prezadovoljni napustili „Park“, kao i sam frontmen Bora Đorđević, koji je u razgovoru sa organizatorima iz „Šumadija festa“ izjavio da mu je ovo bio jedan od najboljih koncerata u životu.

Hala „Park“ bila je premala da primi sve zainteresovane, oko stotinak poštovalaca lika i dela Riblje čorbe ostalo je ispred vrata, bez ulaznica. Organizatori su poručili svima koji su prisustvovali jučerašnjem koncertu da sačuvaju karte, jer ih zbog velikog interesovanja uskoro očekuje novo iznenađenje.

Do tada „Šumadija fest“ nastavlja sa zanimljivim događajima. Već 5. maja u „Čaurnicu“ dolazi velika tehno zvezda i producent Ramiro Lopez, a sedam dana kasnije na istom mestu zasviraće kultni pankeri Goblini. Karte se mogu kupiti u Kragujevcu u kafeu Nemam Ve De i u svim WinWin šopovima širom Srbije, kao i preko sajtova www.sumadijafest.com i www.ddtickets.rs

FOTO: Lucky

 

3 Komentara

  1. Koncert je bio fantastican,svaka cast bendu i Bori. U hali nije moglo da se dise..ljudi,povedite racuna gde organizujete koncerte!

  2. Osim vrlo loše ventilacije u sali, verovatno jedan od najboljih koncerata na kojima sam bio. Definitivno najbolji konncert Riblje čorbe, a bio sam ih na nekoliko.

  3. U hali park je najgore moguce ozvucenje zbog tipa prostora, zalosno je da tako “veliki” bend radi koncert na takvom mestu.
    Cudi me da se nisu pojavile i pinkove zvezdice s’ obzirom koliko se covek prodao, a od rock’n’roll-a nema ni r. Steta, a mogao je da bude svetski bend

Odgovorite