Na projekciji filma S/kidanje – Opsesivno zaljubljeni bez osude

- -
3

skidanjeEkipa portala Ritam Grada posetila je specijalnu projekciju filma S/Kidanje, najnovijeg domaćeg filmskog ostvarenja.

Film, koji je premijerno prikazan 17. aprila u Sava Centru, prvenac je mladog reditelja Koste Đorđevića.

Shvatio sam da je opsesivna zaljubljensot odlična tema i da je filmski neiskorišćena dovoljno. Paralelna dešavanja učinila su mi se kao pogodan način da ostvarim ideju, počinje priču o stvaralačkom procesu reditelj Kosta Đorđević koji je predstavio troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoliko god da smo ispovređivani zbog ljubavi, to nije ništa strašno. Život ide dalje, a ostaju iskustva kroz koja svi moramo da prođemo. Slika je realna, a ja nisam hteo ništa da “popujem”. Tako je, kako je, pozitivno se gleda na stvari,  objašnjava Kosta i dodaje da je zapazio da je publika i sama iznenađena koliko dobro reaguje na film.

Dosta mladih glumaca sjajno se uklopilo sa starijim kolegama, a to su nam i sami potvrdili. Oni s pravom nose epitet glavnih junaka filma jer odražavaju energiju i žar borbe za ljubav uprkos svemu.

Na prvo čitanje mi se svideo scenario. Najveći utisak posle snimanja mi je što smo imali neverovatnu interakciju reditelj-glumac i sve sugestije smo davali otvorenog srca, a Kosta ih je prihvatao, prepuna utisaka priča nam Dragana Dabović, mlada glumica kojoj je u filmu partner Nebojša Glogovac u koga je nesrećno i neostvareno zaljubljena.

Saradnja sa Glogovcem je bila laka, sve smo snimili iz prvog pokušaja, čini mi se da je sve nekako teklo samo od sebe, da nismo ni radili, kaže Dragana.

Borba za ljubav svim silama, bez pitanja koliko to košta emocija i živaca. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomičnih, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje glavni likovi prolaze, njihovi putevi se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, sve troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove. Skidanje je film o potrebi za ispunjenjem, bez obzira na posledice. Ovaj film je posvećen svim zaljubljenim osobama i svima koji su zbog toga neshvaćeni. ,,S/Kidanje” brani njihovo dostojanstvo. Do kraja. Uprkos svemu.

Uloge tumače Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Marko Janketić, Nebojša Glogovac, Boda Ninković, Nataša Janjić, Srđan Miletić, Rale Milenković, Nataša Marković…OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 Komentara

  1. Film ima za zadatak da prenese jako vaznu poruku, zato ako je nisi razumeo, onda zato treba da zalis. Iz tog razloga ti preporucujem da ga pogledas ponovo. Pozdrav!

Odgovorite