Mladi u Srbiji i Nemačkoj: generacija krize?

- -
0

skcNa inicijativu studenata germanistike Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu i asistenta za nemačku književnost Irene Mitrović u okviru tematske večeri pod nazivom „Mladi u Srbiji i Nemačkoj: generacija krize?“, studenti katedre za nemački jezik, ali i drugi studenti kragujevačkog univerziteta koji se interesuju za nemački jezik i nemačku kulturu, imaće priliku da čuju i razmene mišljenje o situaciji mladih u Srbiji i u Nemačkoj.

Ovo tematsko veče održaće se u “Kutiji šibica” sutra sa početkom u 19 sati.
Zajedno sa gostima iz Nemačke, praktikantima u Ambasadi Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Melani Nojbauer, Feliksom Štekerom i Jozefom Šmitom, studenti će moći da na oba jezika (nemačkom i srpskom) diskutuju o perspektivi, ali i izazovima koje se nameću mladima u uslovima globalne finansijske krize, tržišne ekonomije i „takmičarskog“ mentaliteta na tržištu rada.
O perspektivi mladih u Srbiji će govoriti studenti 4. godine germanistike, dok će gosti iz Nemačke preneti svoja iskustva o perspektivi mladih u Nemačkoj.
Posle ovog prvog dela koji će biti posvećen razgovoru između studenata i nemačkih gostiju, kao i pitanjima publike (u trajanju od oko 80 minuta), biće prikazan dokumentarni film na nemačkom jeziku „Pola mog života“ Marka Doringera (u trajanju od oko 90 minuta), čije je korišćenje stavio na raspolaganje Gete-institut u Beogradu.
Dolazak i susret nemačkih gostiju sa studentima u Kragujevcu omugućen je podrškom od strane Njegove ekselencije, ambasadora Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Hajnca Vilhelma.

 

Nema komentara

Odgovorite