Mirko Babić nije više direktor Teatra

- -
0

Kragujevački Teatar Joakim Vujić dobio je novog v.d. direktora. To je Vojo Lučić, dugogodišnji rukovodilac Udruženja građana za socijalni razvoj  „Sunce“, koji je na ovoj poziciji zamenio doajena spskog glumišta, Mirka Babića.

Mr Vojo Lućić (1972.), diplomirani menadžer u umetnosti, u Kragujevac je došao 1994. godine od kada je vezan njegov rad za UG “Sunce”. U Sarajevu se bavio radio novinarstvom. Po dolasku u Kragujevac  vodio je omladinski teatar „Sunce“ koje je preraslo u nevladinu organizaciju koja se bavila velikim brojem projekata, uglavnom za mlade.

Vojo Lučić je završio Akademiju lepih umetnosti u Beogradu. Diplomski rad bio mu je “ Zvezdara Teatar savremni koncept pozorišta dosadašnja iskustva i mogućnosti unapredjenja.“  Magistrirao je 2010. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, sa temom “ Funkcionalni mehanizami za primenu participativnog monitoringa i evaluacije u kulturi“ i stekao zvanje magistra nauka u oblasti produkcije dramskih umetnosti i medija. Autor je dva priručnika „Korak do održivosti projekata“  (izdavač NVO „Sunce“) i „Menadžerske veštine! (Biznis Start ap centar). Trener je u oblasti projektnog menadžmenta i menadžmenta ljudskih resursa. Bio je konsultant za projektni menadžment u UNICEF- u (regionalni mentor) ; a radio je i za Evropsku delegaciju u Srbiji, Tim za socijalno uključivanje i smanjivanje siromaštva Vlade Srbije, UNDP i Stalnu konferenciju gradova i opština.

deo teksta preuzet sa: lice.rs

Nema komentara

Odgovorite