“Medaljon sa likom Joakima Vujića” uručen predstavnicima Ambasade SAD-a

- -
0

joakimov medaljonKnjaževsko-srpski Teatar ustanovio je novu nagradu, “Medaljon sa likom Joakima Vujića”, koji će se, zajedno sa Statuetom Joakim Vujić i Joakimovim prstenom, uručivati na godišnjem nivou za podršku unapređenju rada Teatra i ostvarivanju programskih i repertoarskih ciljeva.

Ovogodišnje priznanje pripalo je Ambasadi SAD-a u Srbiji za podršku u produkciji predstave “Dvanaestorica gnevnih ljudi”, po tekstu Redžinalda Rouza, u režiji američkog reditelja Nila Flakmana. U izvedbi ove predstave učestvovala su, pored kragujevačkog, i pozorišta iz Zenice i Virovitice.

Priznanje je u ime američke ambasade primio ataše za kulturu i medije, Rajan Rolands, koji je ovom prilikom istakao sledeće:

Imamo odličnu saradnju sa gradom Kragujevcom i ovdašnjim teatrom, naš projekat “Dvanaestorica gnevnih ljudi” je bio odličan i mi smo imali glumce sa prostora čitavog Balkana. Čast mi je što primam ovaj medaljon i znam da naša saradnja može biti još bolja u budućnosti jer imamo odličan tim.

Podsećamo, predstava “Dvanaestorica gnevnih ljudi”, koja je premijerno izvedena u Kragujevcu 25. maja prošle godine, zajednički je projekat Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Kazališta Virovitica i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. Ovaj regionalni projekat podržale su ambasade SAD-a u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu. Nakon kragujevačke, predstava je doživela i beogradsku premijeru, a zatim je bila izvođena u ostala dva pozorišta koja su u njoj učestvovala. U planu je da se ova predstava pred Kragujevčanima ponovo nađe u maju mesecu, kao i da se u narednom periodu izvodi 2-3 puta u toku svake pozorišne sezone.

Nema komentara

Odgovorite