„Blind Tape Quartets“ od sutra u SKC-u

- -
0

blind tapeKasetni serijal „Blind Tape Quartets“ omogućuje svim zainteresovanim muzičarima, kao i usputnim prolaznicima, da na specifičan način budu objavljeni u formi snimljenog, a zapravo neostvarenog muzičkog susreta. Kaseta sa snimljenim kvartetom biće u prodaji dan kasnije, u ograničenom tiražu. Učesnici će dobiti svoj primerak.

Otvorena snimanja zakazana su od 11. do 14. februara, od 17 do 21 sat, u Studentskom kulturnom centru Kragujevac. Prezentacija i kasetni koncert biće održani 14. februara u 21 sat na istom mestu.

Uputstvo za snimanje Blind Tape kvarteta: ponesi svoj instrument ili pripremi svoj glas, biće postavljen mikrofon i linijski ulaz, zamisli da sviraš u kvartetu, ali da ne možeš čuti druge dok sviraš svoju deonicu, razmišljaj o svojoj dinamici kao nečemu što je deo kvarteta, tišina može biti tvoj posebni prijatelj u ovoj prilici, ne moraju svi u svakom trenutku svirati, pričati, pevati – ali rizik je na tebi, ako si muzičar koji koristi elektroniku, ograniči svoj izlaz na jedan instrument – možda nećeš biti jedini muzičar u kvartetu koji koristi elektroniku.

 „Blind Tape Quartets“ su do sada bili na: „Ring Ring Festival“ (Beograd, Srbija), „Staalplaat Sessions“ / „Tales for Tapes 5“, „Altes Finanszamt“(Berlin, Nemačka) , „ACTFEST Festival“ (Čakovec, Hrvatska), „UH Festival“ (Budimpešta, Madjarska), na turneji: Keln, Hamburg, Lajpzig, Antverpen, „Festival Rue du Nord“ (Lozana, Švajcarska),„Sinestezija Festival“(Herceg Novi, Crna Gora), „Otopia Festival“ (Amsterdam, Holandija).

Serijal već broji 25 izdanja.

Nema komentara

Odgovorite