„Lola klasik” večeras u Prvoj gimnaziji

- -
1

gudaciVečeras sa početkom u 20 sati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije biće održan koncert Udruženih gudača Srbije „Lola klasik”, solista Mateje Marinkovića (violina), Ljubiše Jovanovića (flauta) i Jovane Radovanović (klavir).

Koncert je organizovao Muzički centar iz Kragujevca u saradnji sa Univerzitetskom galerijom i muzičkom školom „dr Miloje Milojević”, a na programu koncerta naći će se dela Persela, Griga, Zorana Hristića i Mateje Marinkovića.

„Lola klasik” se sastoji iz tri različite muzičke formacije koje čine mladi umetnici iz beogradskih srednjih škola i sa Fakulteta muzičke umetnosti.

AKUD Lola, osnovano 1944. godine spada u najpoznatija i proslavljena društva u zemlji i svetu. Svoju slavu steklo je folklornim, horskim i teatarskim sekcijama. Pre tri godine u ovom akademskom društvu je oformljen ansambl Lola klasik.

Ujedinjeni gudači Srbije su formirani 2012. godine pod umetničkim rukovodstvom Mateje Marinkovića. Nastali su kao produžetak ideje o Ujedinjenim gudačima Evrope (United Strings of Europe) koji su formirani iste godine od strane Mateje Marinkovića i francuskog dirigenta Franka Fonkuberta.

Slične vesti

0

1 komentar

Odgovorite