Legende 13. februara u Kragujevcu

- -
0

Kultna beogradska grupa „Legende“, nastupiće 13. februara u Pozorištu za decu Kragujevac, sa početkom u 20 časova, a ulaznice se već sada mogu kupiti, na biletarnici Dečijeg pozorišta i u Domu omladine, po ceni od 1.200 dinara.

Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995.godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015. godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadesetjednu godinu neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Grupa Legende je održala preko 1.800 koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji. Jubilarni – hiljaditi koncert obeležen je 5. februara 2005. godine.

Grupa Legende je imala veliki jubilej 2012, a krajem te godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe Legende, pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi Legende za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013. godine.

Nema komentara

Odgovorite