Krimi filmovi na programu Francuskog filmskog karavana

- -
0

skcFrancuski filmski karavan još uvek je zaustavljen u Kutiji šibica.

Večeras posetioci ove manifestacije mogu da uživaju u filmovima iz ciklusa Zločin i misterija. Filmovi iz ovog ciklusa predstavljaju veoma rasprostranjeni i dobro prihvaćeni žanr francuske kinematografije – krimi film, kroz klasična ostvarenja i filmove novije produkcije, reditelji Gzavije Bovoa, Bertran Tavernije, Frederik Mermud majstorski spajaju psihologiju, špijunažu, političku i društvenu hroniku.

Film : Mali poručnik (Le petit lieutenant, Francuska, 2005, 1h50) u 19:00
Režija : Gzavije Bovoa
Igraju : Natali Bej, Žalil Lesper, Rošdi Zem

Po izlasku iz policijske škole, Antoan se seli u Pariz i ulazi u Drugo odeljenje sudske policije. Karolin Vodije, koja se vratila u službu nakon duge bitke sa alkoholizmom, bira malog poručnika u svoju jedinicu. Pun entuzijazma, Antoan uči zanat od njenih ljudi. Vodije se brzo vezuje za ovog mladića, koji je istih godina kao i njen nestali sin…

Film : Čišćenje (Coup de torchon, Francuska, 1981, 2h08) u 21:00
Režija : Bertran Tavernije
Igraju: Filip Noare, Izabel Iper, Žan-Pjer Marijel

Godina 1938, kolonizovana Zapadna Afrika. Lisjen Kordije jedini je policajac u jednom gradiću. Prezren od svih zbog svog kukavičluka i slabe ličnosti, česta je meta izrugivanja. Nakon traumatičnog suočavanja sa svojim pretpostavljenim, pretvara se u neumoljivog ubicu koji će se osloboditi onih koji mu se podsmevaju, uključujući svoju ženu i ljubavnicu, u lukavoj igri podmetanja krivice drugima, sve dok ne ostane potpuno sam.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.
Program Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu www.institutfrancais.rs
Ovogodišnji Filmski karavan podržan je od kompanije Imlek.

Nema komentara

Odgovorite