Kragujevčanin na čelu Filmskog centra Srbije

- -
0

Vlada Republike Srbije je na svojoj poslednjoj sednici i formalno usvojila ostavku Bobana Jevtića i na mesto direktora Filmskog centra Srbije postavila Kragujevčanina Gordana Matića.

Gordan Matić je u rodnom Kragujevcu završio osnovnu i srednju školu, a u Beogradu Fakultet za kulturu i medije. Postdiplomske studije završio je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i pri UNESCO programu Univerziteta Lumiere 2 u Lionu – master menadžment u kulturi i medijima.

Matić je režirao nekoliko pozorišnih predstava, televizijskih i kratkih filmova, a reditelj je i popularnog i hvaljenog dugometražnog dokumentarno-igranog filma „Žućko – Priča o Radivoju Koraću“, kao i deset epizoda dokumentarno-igrane serije „Srpski srednjovekovni junaci“, emitovanih na programu Radio televizije Srbije (RTS). Osim toga, u periodu 2016-2018 Matić je bio selektor ŠIFF-a (Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala) u Kragujevcu, a osnivač je i predavač filmske radionice FRKA. Gordan Matić je, uz to, i član Izvršnog odbora za kulturu i medije FICTS u Milanu, pod pokroviteljevstvom MOK, te član EFFE, Evropske asocijacije filmskih festivala.

Nema komentara

Odgovorite