Kragujevački glumac Filip Đurić dobio nagradu “Peđa Tomanović”

- -
0

filip djuricNagradu “Predrag Peđa Tomanović”, za najbolje glumačko ostvarenje na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u toku protekle godine, dobio je mladi kragujevački glumac Filip Đurić, za ulogu u predstavi “Galeb” Antona Čehova, u režiji Tomija Janežiča.

Filip je bio dugogodišnji član Slajinog Dramskog studija Doma omladine, gde je i napravio prve glumačke pokrete. Zajedno sa koleginicom Ivanom Vuković, koja je takođe bila član Dramskog studija, skoro svakog leta drži Letnje radionice sadašnjim članovima Dramskog Studija.

Ovo značajno glumačko priznanje  se od 1996. godine dodeljuje u znak trajnog sećanja na preminulog glumca Predraga Tomanovića (1964-1993). Odluku da se ovo priznanje dodeli mladom Kragujevčaninu doneo je tročlani žiri: glumica Jasna Đuričić, teatrolog Miroslav Miki Radonjić i pozorišni kritičar Igor Burić.

Jedan od članova žirija, Miroslav Radonjić, je istakao da je to glumačko priznanje jedno od najznačajnijih, koje se dodeljuje ne samo u našoj zemlji nego i u regionu, naglasivši da je Đurić maestralno odigrao ulogu za koju je dobio tu nagradu.

Nagrada “Predrag Peđa Tomanović” biće uručena 17. januara, na dan Tomanovićevog rođenja, u Srpskom narodnom pozorištu, uoči početka dramske predstave “Brod za lutke”.

Nema komentara

Odgovorite