Koncert „Sećanje na Sonju“

- -
0

secanje na sonjuVečeras od 20 sati, na sceni PMF-a , biće održan koncert pod nazivom „Sećanje na Sonju“, Velikog narodnog orkestra i solista Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ Kragujevac, u saradnji sa SKC-om Kragujevac.

Sonja Perišić je rođena 22. februara 1965. godine u Peći, gde je i završila Osnovnu školu „Miladin Popović“. Prvu kragujevačku gimnaziju upisuje 1980. godine, a Medicinski fakultet 1983. godine.

Kao izuzetan čovek i humanista, Sonja Perišić je nosilac velikog broja društvenih priznanja. Učestvovala je na humanitarnim koncertima za podizanje hrama Sveti Sava u Beogradu, kao i hrama Sveti Đorđe na Rudniku, gde je bila donator. Takođe je nosilac priznanja Vojno medicinske akademije u Beogradu, Vojske Jugoslavije, Međuopštinske organizacije Saveza Slepih, Saveza zdravstvenih radnika i dr.

Sonja Perišić je sa 20 godina počela pevačku karijeru. Prvo kao solista AKUD „Svetozar Marković“, a zatim prelazi u KUD „Abrašević“ koji postaje njena druga kuća, njena “svakodnevica i mesto gde su okupljeni skoro svi njeni prijatelji”.

Posle duge i teške bolesti preminula je 31. oktobra 2008. godine u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite