Koncert Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista

- -
0

Muzički centar Kragujevac u okviru koncertne sezone organizuje sutra od 20 časova, u Holu Druge kragujevačke gimnazije, koncert Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista.

Dirigent je prof. Predrag Kostović, a na programu će biti izvedena dela Griga, Zolotarjova, Anđelisa…

Ulaz je besplatan.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista osnovan je 2018. godine u cilju promovisanja muzike za harmoniku, a kao logičan nastavak dugogodišnje tradicije umetnika koje je iznedrila jedna od najboljih škola za harmoniku u svetu. Orkestar vodi eminentni profesor Predrag Kostović. Ideja Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista je da u budućnosti redovno koncertira i učestvuje na međunarodnim i svetskim festivalima a svojim koncertima prezentuje ovaj vid muzičkog ansambla kako Kragujevačkoj publici, tako i publici širom naše zemlje i inostranstva.

Predrag Kostović (1972) osnovno i srednje obrazovanje stiče u Kragujevcu u školi “dr Miloje Milojević”, nakon čega 1991. godine upisuje studije harmonike na prestižnom Konzervatorijumu P.I. Čajkovski u klasi prof V. Besfamiljnova (Kijev,Ukrajina) i završava ih 1995. godine. Uporedo sa studijama harmonike pokazuje veliko interesovanje za dirigovanje.

Nakon završenih studija vraća se u svoj rodni grad Kragujevac , gde zasniva radni odnos kao nastavnik harmonike i dirigent orkestra u srednjoj muzičkoj školi ” dr Miloje Milojević” . Profesionalnu karijeru paralelno nastavlja i na katedri za harmoniku FILUM-a u Kragujevcu i već deceniju i po uspešno se bavi kako akademskim tako i umetničkim radom.

Prvi je magistrant FILUM-a Kragujevac 2011. godine u klasi prof.Radomira Tomića, a od 2016. godine radi u zvanju- vanredni profesor.

Kao dirigent sa orkestrom harmonika srednje škole i kao solista ostvario je značajan broj nastupa u Srbiji, Makedoniji, BiH ,Ukrajini ,Italiji i Nemačkoj. Učestvovao je u radu žirija na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima .

Način rada i predanost koju pokazuje u radu sa studentima ogleda se u njihovim uspesima i osvojenim nagradama .

Negujući klasičan repertoar i razvijajući svoju profesionalnu karijeru , i danas aktivno koncertira, učestvuje u radu žirija i kao predavač na seminarima.

Nema komentara

Odgovorite