Koncert kragujevačkih akordeontista sa Vlatkom Stefanovskim

- -
0

Kragujevački akademski orkestar akordeonista 24. novembra će pod dirigentskom palicom Predraga Kostovića, održati koncert u velikoj dvorani “Kolarčeve zadužbine” u Beogradu, a specijalni gost biće proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

„Ovo će biti naš drugi nastup u srpskom hramu muzike i trudili smo se da ove godine predstavimo programom koji neće biti toliko akademski. Spremili smo program koji karakteriše opus Vlatka, ali i nešto na šta publika nije spremna i možda ne bi očekivala da čuje od njega“, kazao je Kostović.

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar, a Stefanovski će im se pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme, muzici Enija Morikonea iz filma “Sinema Paradizo”, ali i atraktivnom Duplom koncertu za gitaru i bandoneon (drugi stav Milonga), što je prema rečima Kostovića „nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje“.

Dan pre koncerta pred beogradskom publikom, Kragujevački akademski orkestar akordeonista će sa Vlatkom Stefanovskim nastupati premijerno 23. novembra u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije, što će ukoliko sala bude ispunjena po poslednjeg mesta, kaže Kostović, članovima orkestra biti dodatna inspiracija. On je zato pozvao Kragujevčane i Beograđane da dođu i čuju “pokušaj da se spoji nespojivo”.

Nema komentara

Odgovorite