Koncert „Eyesburn-a“ u „Plazi“

- -
0

eyesburnBeogradski crossover bend „Eyesburn“ nastupiće u petak, 1. februara, u klubu „Arena Fun Factory“ u „Kragujevac Plazi“, od 22 časa.

„Eyesburn“ je nastao 1994. godine. Istražujući različite žanrove: rege, dab, dramenbejs, kroz specifičan zvuk i miks stilova, stvorio je sopstveni izraz. Muzikom za film „Munje“ predstavili su se široj javnosti. Svirali su na preko 400 koncerata širom regiona, postavši tako jedan od scenski najaktivnijih bendova. Sve veća popularnost dovela ih je do gostovanja na albumu „Prophecy“ grupe „Soulfly“,  kao i do gostovanja na turneji  „Prophecy Europe Tour“ (2004), istoimenog benda. Iza sebe imaju šest studijskih albuma. Nakon nekoliko godina pauze u radu, bend je 2011. godine, u nešto izmenjenoj postavi, ponovo postao koncertno aktivan. Bend danas čine: Kojot (vokal, trombon), Lale (gitara), Đura (gitara), Laza (bas), Dule (saksofon), Vukašin (trombon, prateći vokal), Boške (bubnjevi).

Poslednji put u Kragujevcu „Eyesburn“ je nastupio na „Arsenal festu 02“, u avgustu prošle godine i tom prilikom održao fenomenalan koncert. Ove zime publika je u prilici da ih ponovo čuje, u okviru prvog u nizu koncerata koji će biti održan u atraktivnom prostoru „Arena Fun Factory“. Pored dobro poznatih pesama sa prethodnih albuma, „Eyesburn“ će izvesti i singlove „Sudden Fall“ i „Hold This Way“, koji najavljuju novi album, čiji se izlazak očekuje u martu ove godine.

Uz lokalnu podšku „Megafon Music-a“, organizator ovog događaja je beogradska koncertna agencija „Papi Chulo“ koja postoji tek godinu dana, a koja je organizovala preko sto koncerata u zemlji i regionu, za neke od najpopularnijih i najuticajnijih alternativnih, domaćih bendova, koje zastupa, kao što su: „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Eyesburn“, „Negative“, „ZAA“, „Irie FM“, „Sevdah Baby“, „Sharks, Snakes and Planes“.

Karta za koncert „Eyesburn-a“ u pretprodaji košta 500 dinara i može se nabaviti u klubu „Arena Fun Factory“ i Domu omladine. Na dan koncerta, na ulazu u klub, karta će koštati 600 dinara.

Nema komentara

Odgovorite