“Kneginjica i zagonetke” premijerno u Pozorištu za decu

- -
0

slika ansambl pzdSutra će na sceni kragujevačkog Pozorišta za decu u 12 sati premijerno biti prikazana predstava “Kneginjica i zagonetke” čiju režiju potpisuje Dragoslav Todorović, profesor lutkarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Tekst za ovu predstavu napisao je Zoran Petrović, poznat književnoj javnosti kao prozni pisac, pesnik i kao dobitnik nagrade “Miloš Crnjanski” za roman “Kamen blizanac”.

Scenske zasluge, kreacija kostima i odabir muzike renesansnog karaktera pripisuju se Jeleni Milić Zlatković. Kneginju igra Dubravka Đorđević, a u glumačkoj postavi našli su se  još i Milica Redžić Vulević, Vladimir Đoković i Milomir Rakić.

“Kneginjica i zagonetke” je ljubavna priča koja obiluje primesama zagonetki i bajkovitih scenarija.

Kneginjica sa visokim kriterijumima će mladim damama bez sumnje na kreativan način ispričati priču sa kojom se svakodnevno susreću još od ranog detinjstva – da li njihov princ treba da bude lep, pametan ili njegov beli konj treba da donese nešto raznovrsnije osobine koje će u temelj porodičnog doma usaditi poverenje, ljubav, poštovanje i razumevanje.

Predstava će u februaru biti reprizirana tri puta – u sredu. 6. februara od 18 sati, u subotu, 9. februara od 12 sati i dve sedmice kasnije, u sredu, 27. februara od 18 sati.

Nema komentara

Odgovorite