Kinoteka utorkom: „Hana i njene sestre“

- -
0

Aprilska Kinoteka utorkom u Domu omladine nastavlja se u znaku reditelja Vudija Alena, večeras od 20 časova, projekcijom filma „Hana i njene sestre“.

Ljubavni i životni problemi triju sestara uzrok su raspada porodice. Tri sestre balansiraju između ljubavnih i porodičnih odnosa. Mia Farou i Majkl Kejn glume muža i ženu. Barbara Herši glumi Mijinu sestru koja ima aferu sa Kejnom. A Dajen Vajst, treća sestra, zaljubljuje se u Mijinog bivšeg muža.

Filmski mozaik Vudija Alena govori o životima, ljubavima i preljubama unutar čvrsto povezanog klana umetnika. Hana (Mia Farou) se redovno sastaje sa svojim sestrama, Holi (Dajen Vajst) i Li (Barbara Herši) da razgovaraju o nedeljnim dešavanjima. Ono što ne govore jedna drugoj čini više sporednih radnji u filmu. Hana je udata za računovođu i finansijskog planera Eliota (Majkl Kejn), zaljubljenog u Li, koja živi sa pompeznim umetnikom Frederikom (Maks fon Sidou). U međuvremenu, Holi, neurotična glumica i večito nesrećna u ljubavi, viđa se sa televizijskim producentom Mikijem (Vudi Alen), koji je bio oženjen Hanom i koji tokom većeg dela filma misli da će da umre. Film počinje i završava se scenom večere na Dan zahvalnosti koja je snimana u pravom stanu Mije Farou u Njujorku.

Nema komentara

Odgovorite