Katerina Palaci i „Sudoku kiler“ u SKC-u

- -
0

SudoKu KilleR copy

Italijanska kontrabasistkinja i kompozitorka Katerina Palaci, sa svojim kvartetom „Sudoku kiler“, nastupiće sutra od 22 časa, u Studentskom kulturnom centru  Kragujevac.

Sudoku Killer nastao je u Rimu 2007. Svi muzičari ansambla dolaze sa sličnim, komplementarnim umetničkim iskustvom, u rasponu od džeza do rok i eksperimentalne muzike.

Katerina Palaci je nagrađena za prestižnu nagradu JAZZIT AWARD  2010. kao najbolji italijanski kompozitor, a njen album Sudoku Killer je nagrađen kao 2. najbolji italijanski album, dok bend klasifikuju kao 4. najbolji italijanski sastav. Pored toga, druga važna italijanska džez nagrada, TOP JAZZ 2010, istakla ju je kao najbolji novi talenat. Poslednji album, koji karakteriše nešto mračnija, noise, post rock atmosfera, se pominje među najboljim albumima 2015. po mnogim časopisima kao što su. Svih pet numera (četiri od njih su iz tri dela) Katerina je ispunila elektronskim efektima, posebno distorziranom gitarom (Đakomo Anćiloto) i eksperimentalnim pristupom saksofoniste (Antonio Raia), pored sopstvenih bas linija i bubnja (Mauricio Čijavaro).

Ulaznice po ceni od 300 dinara u prodaji su u SKC Kragujevac, radnim danima od 9 do 22 sata.

Nema komentara

Odgovorite