“Jan Bibijan” u sredu u Pozorištu za decu

- -
0

Predstava “Jan Bibijan”, po romanu Elina Pelina, biće izvedena u Pozorištu za decu Kragujevac u sredu, 29. januara, od 18 časova. To je prva predstava naučnofantastičnog žanra u ovoj pozorišnoj kući.

Neverovatni doživljaji jednog dečaka, Jana Bibijana, ostavljaju bez daha. Predstava sa puno neočekivanih obrta govori o nestašnom dečaku i njegovoj avanturi, o neobičnom prijateljstvu sa đavolčićem Fjuom, o lepoj devojci koju je zli čarobnjak Mirilaj pretvorio u pticu, kao i o tajnama podzemnog sveta u kome vladaju đavoli. Poučna priča o odrastanju, razumevanju i emocionalnom sazrevanju podseća nas na nekoga koga sigurno poznajemo.

“Ako želite da vidite nešto zaista neobično i zanimljivo, nešto zbog čega ni na sekund nećete izgubiti pažnju, pogledajte predstavu “Jan Bibjan”. Videćete začaranu princezu, smešne patuljke, strašne đavole, magarca koji pleše, a imaćete priliku da uživate u dobroj muzici i koreografiji. A, možda će se neka deca i prepoznati u tom simpatičnom, pomalo razmaženom i nadasve nestašnom dečaku”, kaže rediteljka predstave Biserka Kolevska.

Scenografija i kostim delo su Svile Veličkove, autor muzike je Vasilen Valchanov, za koreografiju je bila zadužena Danijela Sagić, dok je prevodilac sa bugarskog Milica Redžić-Vulević.

Igraju:

Miloš Milovanović – Jan Bibijan
Darija Vulić – Fju
Ljubica Radomirović/ Dubravka Brkić – ptica, Lijana, majka
Petar Lukić – đavo, bačvar, Mirilaj
Milomir Rakić – Fijufinko, pop, magarac
Vladimir Đoković – glavni đavo, učitelj, magarac, ljuljuk, dečak
Nevena Brzaković – đavolica, ljuljuk, dečak

Predstava je namenjena deci od sedam i više godina.

Premijera je odigrana 2. marta.

Cena ulaznice je 150 dinara.

Nema komentara

Odgovorite