Izložba “Vodo_staj” večeras u Mostovima Balkana

- -
0

vodo stajU Galeriji „Mostovi Balkana“ večeras od 20 sati otvara se izložba slika, instalacije i video rada Maje Jockov pod nazivom „Vodo_staj“.

Simbolično, datum otvaranja izložbe – Svetski dan voda, poklapa se sa osnovnim motivom izloženih radova – vodom.

“Vodo_staj” je likovna izložba, koja standardnim likovnim medijima razvija motiv i temu i kroz razvijanje ekološke svesti afirmiše život.

O autoru:

Maja Jockov – Osnovne studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu smer grafike 1996. godine, u klasi prof. Milana Stanojeva.
Magistarske studije na smeru grafike završila je 2003. godine, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zorana Todovića.
Član je ULUV-a od 1995. godine i ULUS-a od 2000. godine, i umetničke grupe 16_11 Urban district
Sa umetničkom grupom 16_11 Urban district realizovala 20 značajnih projekata i izložbi u zemlji i inostranstvu.
2010. godine postaje član Evropske asocijacije umetnika, sa sedištem u Esenu, Nemačka.
2010., 2011. i 2012. učestovala na Simpozijumima Asocijacije evropskih umetnika u Esenu, Nemačkoj.
U periodu od 1997-2004. godine, radila je kao profesor predmeta Likovna kultura u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima.
Od 2004. godine do danas radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, od 2008. godine, je u zvanju docenta, na Katedri za teorijsko – umetničke i pedagoške predmete.
U okviru predmeta Metodika likovne kulture, realizovala je nekoliko studentskih projekata čiji je bila autor: Motivi i podsticaji, Anatomija umetničkog dela, Koordinate izložbenih prostora, Mat/sjajno.
Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na Departmanu dramskih umetnosti, grupi za Audio vizuelne medije vodi predmet Osnove vizuelne kulture. U okviru predmeta realizovala projekat: „Projekat i sudbina spomen-zbirke Rajko Mamuzić“
2009. nagrađena je na Bijenalu akvarela u Zrenjeninu u kategoriji proširenih medija.
U školskoj 2012/13. Angažovana je na Fakultetu umetnosti u Nišu, gde predaje Metodiku likovnog obrazovanja.
Samostalno izlagala deset puta ( Novi Sad, Beograd, Podgorica, Sv. Stefan, Berlin) Izlagala na preko 80 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Poljska, Bugarska, Holandija, Indija).

 

Nema komentara

Odgovorite