Izložba Velizara Krstića u Univerzitetskoj galeriji

- -
0

Velizar-KrsticU Galeriji Univerzitetske biblioteke sutra će u 19 sati biti otvorena izložba Velizara Krstića, profesora Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Umetnik bogate biografije rodjen je 10. septembra u Oreovcu kod Niša. Godine 1972. diplomirao je na slikarskom odseku Akademije likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Djordja Bosana. Od 1973. do 1974. studirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Beču u klasi profesora Walter Ecerta, kao stopendista zaduzbine F.V.SW. iz Hamburga, na predlog dobitnika Herderove nagrade, slikara Petra Lubarde. Godine 1976. završio je postdiplomske studije u klasi profesora Djordja Bosana. Godine 1979. studirao je na fakultetu lepih umetnosti u Atini u klasi profesora Konstantina Pramatopulosa, kao stipendista Grčke vlade. Godine 1996. predavao je grafiku kao gostujući profesor na Fakultetu likovnih i primenjenih umetnosti Aristotelovog univerziteta u Solunu. Sada je redovni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na slikarskom odseku.

Kao postmodernistički slikar, vajar i grafičar, ekspresivne figuracije živih boja, imao je brojne izložbe u Parizu, Solunu,  Beogradu i mnogim drugim gradovima.

Nema komentara

Odgovorite