Izložba slika Peđe Rakićevića

- -
0

45t2vndv copy

Izložba slika, autora Peđe Rakićevića, akademskog umetnika iz Kragujevca, biće otvorena sutra u 19 sati, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja.

Peđa Rakićević je diplomirao je na Akademiji umetnosti u Prištini, odsek grafički dizajn, 1995. godine, a na istom fakultetu je magistrirao, na odseku slikarstvo, 1998. Član je ULUS-a od 1996, kao i kalifornijskih Pacific ART League of Palo Alto od 2002. godine i Berkley Art Center-a, od 2003.

Specijalizirao je grafički dizajn na Foothill College-u, Los Altos, Kalifornija i digitalnu publikaciju na OICW, Menlo Park, Kalifornija, 2003. godine, gde biva potvrđen od GATF/PIA (Graphic Arts Tehnical Foundation/Printing Industries of America).

Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama širom sveta. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za umetničko stvaralaštvo, uključujući UNICEF nagradu za anti-ratnu tematiku.

Slike Peđe Rakićevića se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama u Srbiji, Americi, Rusiji, Japanu, Norveškoj, Švajcarkoj, Austirji i drugim državama.

Za slike Peđe Rakićevića, likovni kritičar Sava Stepanov je rekao: „U doba dostignute stvaralačke zrelosti, ovaj slikar se opredeljuje za – slikanje prirode. Obraćajući se prirodi, on ne teži prepoznavanju i interpretiranju pejzažnih predela, nego nastoji da viđene prizore sveta pretvori u povod za svoju (i posmatračevu ) kontemplaciju – likovnu, poetsku i filozofsku.“

Izložba će trajati do 8. juna.

Nema komentara

Odgovorite