Izložba grafika Sandre Bo i Vladimira Rankovića

- -
0

Zajednička izložba grafika Sandre Bo, umetnice iz Švajcarske i Vladimira Rankovića, kragujevačkog grafičara, otvoriće, sutra od 19 sati, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja, pitanje ličnog odnosa prema okruženju.

Grafike su u ovom slučaju posrednici između umetnika kao subjekta i njegovog sećanja ili bolje reći, lična beleška o preživljenom. Dok Sandra Bo na grafikama prenosi sliku enterijera iz koje se može naslutiti i nešto više u smislu ambijenta i atmosfere, Vladimir Ranković je skoncentrisan na detalje poput ornamenata i mustri, izdvojene iz konteksta prostora- koji opet za njega znače vezu sa prošlošću, detinjstvom, podsvesnim. Dvoje umetnika navode posmatrača da i sam iz sećanja prizove svoje lične prostore, lične reminiscencije.

Grafičarka Sandra Bo živi i radi u Lozani. Završila je Visoku školu za vizuelne umetnosti u Ženevi. Osim grafičkih listova gradi i grafike objekte.

Kragujevački grafičar Vladimir Ranković, predavač na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, doktorant je teorije umetnosti i medija i kroz taj rad upravo istražuje odnose subjekta i prostora, što je i zajednički koncept dvoje umetnika u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja

Izložba će trajati do 26. decembra.

Nema komentara

Odgovorite