Glumačke nagrade Isidori i Miliću na Susretima „Joakim Vujić”

- -
0

knjaževsko srpski teatar 1Na upravo završenim 49. Susretima profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić” koji su održani u Lazarevcu, akteri predstave kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra „Jedan čovek, dvojica gazda” – Isidora Rajković i Milić Jovanović nagrađeni su ravnopravnim glumačkim nagradama.

Žiri koji je nagradio glumce kragujevačkog teatra za uloge Doli i Alfija u predstavi rađenoj po tekstu Ričarda Bina i Nebojše Bradića sačinjavali su Snežana Trišić (predsednica žirija) pozorišna rediteljka, Biljana Krstić kostimograf i dramaturg Uglješa Šajtinac.
Na ovogodišnjim Susretima „Joakim Vujić” učestvovalo je u takmičarskoj konkurenciji sedam predstava a za najbolju je proglašena „Mali Geza” Narodnog pozorišta iz Pirota čiji je reditelj Stevan Bodroža nagrađen za najbolju režiju.
Nagrade će laureatima biti uručene večeras na sceni „Plus” Teatra iz Lazarevca kada će nagrađenima u čast i van konkurencije biti odigrana predstava niškog pozorišta „Svet” koju je po tekstu Branislava Nušića režirala Milica Kralj.

Nema komentara

Odgovorite