Francuski filmski karavan i dalje u Kutiji šibica

- -
0

skcFrancuski filmski karavan i dalje je u “Kutiji šibica”.

U ciklusu Pobune i strasti biće prikazani filmovi koje, pored govornog područja, povezuje slična tematika – pobune i strasti, od političkih pa do onih najintimnijih. Publika će imati priliku da se upozna sa novom generacijom rediteljskih i glumačkih imena iz Francuske. Filmovi su prikazani na brojnim i prestižnim svetskim festivalima, od Kana do Toronta.

Program Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu

Sutra su na repertoaru dva filma:
–  Adevijč (Hadewijch, Francuska, 2009, 1h45min) u 19:00
Režija: Bruno Dimon,
Igraju: Žili Sokolovski, Karl Sarafidis, Jasin Salim, David Devael

Šokirana slepim verskim zanosom novodošle Adevijč, upravnica je isteruje iz samostana. Adevijč ponovo postaje Selin, mlada Parižanka i kćer diplomate. Njena strastvena zaljubljenost u Boga, njena srdžba i susret sa Jasin i Nasir vode je, između milosti i ludila, na opasne puteve. Izuzetan film kult reditelja koji je katedru filozofije zamenio rediteljskom stolicom, Adevijč je duboko uznemirujući i intezivan film koji postavlja suštinska pitanja o prirodi religije i zanosa koje ona izaziva. Film je međunarodna kritika pozdravila kao nezaboravno iskustvo!

Svadba utroje (Le mariage à trois, 2010, 100’) u 21:00
Režija: Žak Doajon
Igraju: Paskal Gregori, Žili Depardje, Luj Garel, Agat Bonitzer

Pozorišni režiser organizuje sastanak sa protagonistima svoje nove predstave. Prisustvo njegove bivše žene sa njenim novim ljubavnikom i mlade saradnice stvaraju stvaralački i emocionalni vir iz koga je teško izaći.

Nema komentara

Odgovorite