„EYOT“ promoviše album „Drifters“ u Kragujevcu

- -
0

eyotPovodom promocije novog albuma, „Drifters“, niška džez grupa „Eyot“ nastupiće 29. marta u Sali Prve kragujevačke gimnazije, a koncert počinje od 21 sat.

Grupa „Eyot“ osnovana je 2009. godine, kao džez fjužn bend, koji čine: Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Marko Stojiljković (bas), Miloš Vojvodić (bubnjevi).
„Drifters“ je njihov drugi album, objavljen u januaru ove godine i sadrži osam numera, koje predstavljaju kombinaciju ambijentalnog džeza, rok, etno i pank zvuka, sa primesama klasične muzike.

Dejan nam je otkrio nešto više o albumu i dešavanju koje očekuje Kragujevčane.

– Sviraćemo kompletan drugi album. Mi smo prvenstveno „živi“ bend i koncerti su trenuci zbog kojih se i bavimo muzikom. Tako da maksimalno, energetski i emocionalno ulazimo u svaki nastup. Drugi put sviramo u Kragujevcu i ovo je dobra prilika da nas čuju ljudi koji nas znaju od ranije, ali i da se predstavimo novoj publici na pravi način. „Drifters“ je logičan nastavak „Horizon-a“. Zadržali smo osnovu i atmosferu, a ono što je drugačije je to da sada svi instrumenti imaju podjednaku ulogu. Kako smo mi kao bend rasli, tako je i naša muzika dobijala svoj oblik zajedništva. Verujem da smo sada definitivno došli do nekog svog izraza i zvuka i možda je to najbitnija stvar u ovoj „Drifters“ priči, kaže Ilijić.

Šta „Eyot“ planira nakon koncertne turneje?

– Album dobija dobre kritike širom Evrope, pa se nadamo da će to doprineti zanimljivim dešavanjima u periodu pred nama. Trenutno smo na srpskoj turneji, nakon koje sledi ruska. Potvrđeni su nastupi za maj u Grčkoj na „Preveza Jazz Festu“ i za jun na „Festivalu nezavisnih televizija“ u Slovačkoj, ali očekujem da u narednom periodu ugovorimo nešto i u zapadnoj Evropi. U igri su i Australija i Meksiko, Južna Afrika, ali realno je da se to desi tek 2014. godine, zbog vremenskog perioda koji je potreban da se sve to organizuje. To je sve u planu i svakodnevno se pojavljuju nove opcije. U svakom slučaju, biće ovo interesantna godina, to je sigurno – najavljuje Ilijić.

„Eyot“ se nalazi među pobednicima „Umbria Jazz Balkanic Windows“ konkursa iz 2009. godine. Najpoznatiji džez vebsajt „All About Jazz“ ih je više puta izabrao za svoje rubrike: „Video of the day“, „Mp3 of the day“. Pobednici su takmičenja „Midem Off  2012“. Gostovali su i na raznim festivala po Srbiji i inostranstvu: „Nišvill Jazz fest“, „World of Jazz“, „DOKfest“, „Alarma Punk Jazz“, „Midem Off“ i drugi.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po ceni od 200 dinara, a na dan koncerta 300 dinara.

Nema komentara

Odgovorite